Tori gates at Fushimi Inari
Vad Tränar Vi?

På Tenchi Ju-jutsu tränar vi stilen Ju-jutsu Kai.

Vår förening tillhör Svenska Ju-jutsuförbundet, vilket har cirka 5.000 medlemmar runt om i Sverige och fler än 50 anslutna föreningar. Båda våra instruktörer har gått obligatoriska kurser i flera steg för att få lov att genomföra graderingar i stilen Ju-jutsu Kai.

Vårt system följer Svensk lagstiftning vad gäller nödvärn och teknikerna är framtagna för att försvara sig och låsa fast utan att skada.

Lite Historik Kring Ju-jutsu

Ju-jutsu har sitt ursprung i Japan och har genomsyrat deras kultur som en stridskonst under många hundra år, men blev allt mer känd runt 1460. Den första gången ordet Jiu-jitsu användes var 1532 av Hisamori Takeuchi (uttalas Take-no-uchi) när han etablerade den första Jiu-jitsu skolan i Japan. På sin höjd under 1600-talet fanns det tusentals skolor (ryuha) som tränade Jiu-jitsu. Idag tränar vi modern (gendai) Ju-jutsu, som är anpassat för att vara ett modernt självförsvar utifrån den Japanska Ju-jutsuns rötter.

Vårt Mål

På Tenchi Ju-jutsu är vårt mål att erbjuda hög kvalité på träningen där eleven så småningom ska kunna känna sig trygg i sin förmåga att försvara sig själv eller andra mot diverse angrepp om situationen skulle kräva det. En del av denna utveckling är att bygga upp ett självförtroende i sin egen förmåga; att utveckla kroppskondition och smidighet; samt att träna in tekniker så de sitter i muskelminnet.

Vi håller på Ju-Jitsuns Japanska rötter, och värnar om respekt mot varandra och de Japanska traditionerna.

Praktisk Info Inför Träningen

Träningen innehåller bland annat fallteknik, frigöringstekniker, ledlås, kasttekniker med mera. Vi lär oss att ta oss loss från olika grepp och försvara oss mot olika angrepp så som slag, sparkar och fasthållningar i olika former. Alla kan träna Ju-jutsu.

Alla våra medlemmar och de som väljer att prova på vår verksamhet är försäkrade under träningen.

Vi rekommenderar att ha på sig långa träningsbyxor och en t-shirt eller liknande när man provar på.

några säkerhetspunkter att tänka på inför träningen:

  • All smycken skall avlägsnas. Dels för att de inte ska gå sönder, men mest för att varken du eller din partner ska skadas under teknikerna.
  • Alla naglar ska vara kortklippta. Det är en skaderisk för båda parter.
  • Båda du och dina träningskläder ska vara hela och rena.

Terminstart 10/1 2024

Genom att skicka anmälan nedan signalerar du att du eller ditt barn vill prova på vid terminstart. Anmälan är inte bindande och Ni tränar två gånger gratis. Därefter, om du vill fortsätter, fyller du i en pappersblankett med personuppgifter till vårt medlemsregister samt betala in terminsavgiften via Swish för att bli medlem i klubben.

千里之行,始於足下
En resa på ett tusen mil börjar med ett enda steg

Laozi
Om eleven ej fyllt 18år är det målsmans e-postadress som uppges här